ΥΛΙΚΑ
(για 6 άτομα)
Για τα σουτζουκάκια:
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 φέτες ψωμί ή 4 κ.σ. φρυγανιά
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδο Χάρμα
- 1 κύβος μοσχαρίσιος ζωμός
- 2 κ. σούπας κρεμμύδι flakes Χάρμα ή σκόνη κρεμμύδι Χάρμα
- 1 κ. γλυκού κύμινο Χάρμα
- λίγο αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα και πιπέρι Χάρμα
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
- 6 ώριμες ντομάτες
- 1 τοματοχυμό
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδο Χάρμα
- 1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- λίγο κύμινο Χάρμα
- αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα
Για τον πουρέ πατάτας:
- 1 κιλό πατάτες
- 2 κ. σούπας μαργαρίνη
- 2 φλ. ζεστό γάλα
- 1 γερή πρέζα μοσχοκάρυδο Χάρμα
- αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα και λευκό πιπέρι Χάρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σουτζουκάκια:
- Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον κιμά.
- Διαλύουμε τον κύβο με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μίγμα στον κιμά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε για 10-12 λεπτά, βιαστικά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Για τη σάλτσα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη.
- Σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον τοματοχυμό.
- Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, το αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά να δέσει.
- Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
Για τον πουρέ πατάτας:
- Βράζουμε τις πατάτες σε χοντρά κυβάκια, σε αλατισμένο νερό για 35 περίπου λεπτά.
- Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Πιέζουμε τα λαχανικά όσο είναι ακόμα ζεστά με το ειδικό εργαλείο για πουρέ ή τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί ένας αφράτος πουρές.
Καλή σας όρεξη!