ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 1 κ. σούπας κρεμμύδι flakes Χάρμα
- 1/3 κ. γλυκού κουρκουμά Χάρμα
- 1 ξύλο κανέλας Χάρμα
- 3-4 γαρύφαλλα Χάρμα
- 4-5 σπόροι καρδάμωμο Χάρμα
- 1/2 κ. γλυκού σπόροι κύμινου Χάρμα
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 2 κ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- Αλάτι Ιμαλαίων, πιπέρι Χάρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε κρύο νερό για 30′.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 4′-5′.
- Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι όλα τα μπαχαρικά.
- Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 1′-2′.
- Προσθέτουμε το στραγγισμένο ρύζι, αλάτι και 550 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει 10′-12′.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε σκεπασμένο άλλα 5′.
- Το αφρατεύουμε με πιρούνι και το σερβίρουμε, γαρνίροντας με το υπόλοιπο σοταρισμένο κρεμμύδι.
Καλή σας όρεξη!