Μπαρα ανακοινωσεων (GR)

ΕΣΠΑ Λογότυπο

Ρύζι μπασμάτι με μπαχαρικά

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ. σούπας κρεμμύδι flakes Χάρμα
  • 1/3 κ. γλυκού κουρκουμά Χάρμα
  • 1 ξύλο κανέλας Χάρμα
  • 3-4 γαρύφαλλα Χάρμα
  • 4-5 σπόροι καρδάμωμο Χάρμα
  • 1/2 κ. γλυκού σπόροι κύμινου Χάρμα
  • 2 κ. σούπας βούτυρο 
  • 2 κ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι Ιμαλαίων, πιπέρι Χάρμα
rizi mpazmati

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε κρύο νερό για 30′. 
  2. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για 4′-5′.
  3. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο ίδιο λάδι όλα τα μπαχαρικά.
  4. Τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για 1′-2′.
  5. Προσθέτουμε το στραγγισμένο ρύζι, αλάτι και 550 ml νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει 10′-12′.
  6. Το βγάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα, προσθέτουμε τη 1 κ.σ. βούτυρο και το αφήνουμε σκεπασμένο άλλα 5′.
  7. Το αφρατεύουμε με πιρούνι και το σερβίρουμε, γαρνίροντας με το υπόλοιπο σοταρισμένο κρεμμύδι.

 

Καλή σας όρεξη!

Top Back to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο