ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο 2 κιλά περίπου
- Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα, πιπέρι Χάρμα
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδο
- 2 λεμόνια κομμένα στην μέση
- 2 κλωνάρια θυμάρι Χάρμα
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο Χάρμα
- 300 γρ καρότα κομμένα καθαρισμένα
- 300 γρ ρέβες κομμένες στην μέση
- 100 ml λευκό κρασί
- 300 ml ζωμός κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Τρίβουμε παντού με αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο.
- Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί και γεμίζουμε τις γωνίες με μισό κεφάλι σκόρδο, μισά λεμόνια και με τα μυρωδικά.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 200 τον φούρνο.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τις ρέβες στο ταψί και τα ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τα υγρά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο σκόρδο τα μισά λεμόνια και τα μυρωδικά γύρω από το κοτόπουλο.
- Ραντίζουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα λαχανικά με ελαιόλαδο.Ψήνουμε για άλλα 35 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Όταν ψηθεί βγάζουμε το κοτόπουλο από το ταψί και το βάζουμε σε μία πιατέλα, βγάζουμε τα λαχανικά σε μια άλλη.
- Παίρνουμε το ταψί αφαιρούμε τα λίπη από τα υγρά του ψησίματος και το βάζουμε πάνω στο μάτι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρασί, ξύνοντας το ίζημα από το κάτω μέρος του ταψιού για να καθαρίσει το ταψί.
- Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό, ρίχνουμε μέσα τον ζωμό και ξανά βράζουμε μέχρι να μείνει πάλι το μισό.
- Σουρώνουμε και σερβίρουμε την σάλτσα μαζί με το κοτόπουλο.
Καλή σας όρεξη!