ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες καπνιστό μπέικον
- 1 κ. σούπας κρεμμύδι flakes η σκόνη Xάρμα
- 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα Xάρμα
- 500γρ κιμάς χοιρινός
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα, πιπέρι μαύρο Χάρμα
- Bbq sauce
- 2 κ. σούπας σκόνη σκόρδου Χάρμα
- 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. γλύκου καπνιστή πάπρικα Χάρμα
- 1 κ. σούπας μηλόξυδο
- 2 κ. γλυκού worcestershire sauce
- 6 κ. σούπας κέτσαπ
- Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα, πιπέρι Χάρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη.
- Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε την worcestershire μαζί με την κέτσαπ.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ενώ γίνεται η σάλτσα ετοιμάζουμε τα burgers.
- Σε τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το μπέικον για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και την καπνιστή πάπρικα.
- Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και ρίχνουμε το μείγμα με το μπέικον και το κρεμμύδι flakes ή σκόνη.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπέργκερ, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ. 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε σε ψωμάκια του μπέργκερ με λίγο μαρούλι πάνω στο ψωμάκι, το burger, τυρί και την σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!