ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο πένες
- 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού σκόνη σκόρδο Χάρμα
- 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι ούζο
- 1 κ. γλυκού ρίγανη Χάρμα
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Λίγο μπούκοβο Χάρμα και λίγη κάπαρη Χάρμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζετε τις πένες αλ ντέντε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τις στραγγίζετε.
- Στραγγίζετε και τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον σπάτε σε μεγάλα κομμάτια.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τον τόνο και την σκόνη σκόρδου. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τη ντομάτα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
- Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε τη σάλτσα γιατί διαφορετικά θα σας πιτσιλίσει όλη την κουζίνα. Σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά και ρίχνετε τον μαϊντανό στο τέλος.
- Ενώνετε τις πένες με τη σάλτσα στο μάτι, φέρνοντας δυο-τρεις βόλτες, και σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή.
Καλή σας όρεξη!