Κρύο;; Καιρός για σούπες!
Μια ιδιαίτερη ψαρόσουπα για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!
ΥΛΙΚΑ
- 1 καρότο
- 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες
- 4 κολοκυθάκια
- 1 κ. σούπας κρεμμύδι σκόνη η flakes Χάρμα
- 3 φύλλα δάφνης Χάρμα
- μπόλικο σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά πράσινη
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- μαύρο πιπέρι Χάρμα , μπούκοβο Χάρμα, κάρυ Χάρμα, πάπρικα γλυκιά και καυτερή Χάρμα)
- αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 ψάρια μεσαίου μεγέθους για ψαρόσουπα ( πχ. ροφός, πεσκανδρίτσα, σκορπίδια, μπακαλιάρος, φαγκρί, συναγρίδα, χάνοι, σολομός)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χοντροκόβουμε το καρότο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τις πατάτες και τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε σε φαρδιά και σχετικά ρηχή κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο σέλινο, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ίσα-ίσα να σκεπάσει τα λαχανικά. (δεν βάζουμε πολύ νερό γιατί τα λαχανικά ειδικά τα κολοκύθια θα βγάλουν πολλά υγρά).
- Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Έπειτα, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά το δίχτυ (εργαλείο κατάλληλο για μαγείρεμα στον ατμό) και βάζουμε μέσα σ΄αυτό τα ψάρια αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά.
- Καπακώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20 λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλα και χοντρά είναι τα ψάρια.
- Όταν περάσουν τα 15-20 λεπτά, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βγάζουμε τα ψάρια.
- Τα ξεκοκαλίζουμε, βγάζουμε την πέτσα τους και τα προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι Χάρμα.
- Συνοδεύουμε με παξιμάδια ή φρέσκο ψωμί.
Καλή σας όρεξη!