Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, μια κλασική αξία. Ένα πολύ αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους, σερβίρεται άνετα είτε προορίζεται για το οικογενειακό γεύμα, είτε πρόκειται για τραπέζι με καλεσμένους. Πάντα μας βγάζει ασπροπρόσωπους, δεν κοστίζει ακριβά και ετοιμάζεται χωρίς πολύ κόπο.
Αυτό το φαγητό ακόμα και στην πιο απλή εκδοχή του, δηλαδή με λεμονάκι και ριγανίτσα, παραμένει ανεπανάληπτο. Εμείς όμως σας προτείνουμε μια άλλη εκδοχή που πιστεύουμε του πάει πολύ.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο
- 8 μέτριες πατάτες, υπολογίζουμε 2 μέτριες πατάτες σε κάθε μερίδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας μέλι Χάρμα
- 2 κ. σούπας μουστάρδα σκόνη Χάρμα
- 1-2 λεμόνια, εξαρτάται από πόσο χυμό θα βγάλουν τα λεμόνια
- Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα, πιπέρι μαύρο Χάρμα, ρίγανη Χάρμα, πάπρικα Χάρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο multi χτυπάμε το λάδι, το μέλι, την σκόνη μουστάρδας και το λεμόνι. Κρατήστε τις άλλες ποσότητες σταθερές και πειραματιστείτε με το λεμόνι. Ξεκινήστε με ένα και θα δείτε μετά, αν το θέλετε πιο ξινό, την επόμενη φορά προσθέστε ακόμη ένα λεμόνι. Αν πάλι σας αρέσει γλυκούτσικο, φτάνει το ένα.
- Περιχύνουμε το μίγμα του μελιού να πάει παντού. Κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα τις πατάτες και ένα καλό μασαζάκι στο κοτοπουλάκι, απ’ έξω αλλά και στο εσωτερικό του. Έτοιμο για τον φούρνο!
Καλή σας όρεξη!