ΥΛΙΚΑ
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 12 ντομάτες κόκκινες μικρές, πολύ μικρές
- 12 πιπεριές πράσινες πολύ μικρές
- 2 1/2 κρεμμύδια
- 2 φακελάκια κουκουνάρι Χάρμα
- 1 χούφτα σταφίδα μαύρες Χάρμα
- 1 χούφτα σταφίδα ξανθή Χάρμα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Χάρμα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο Χάρμα
- 1 νεροπότηρο ρύζι κίτρινο
- Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα
- πιπέρι Χάρμα (αρκετό)
- Το μισό από το μέσα από τις ντομάτες
- 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση και μετά φέτες στην κατσαρόλα. ( πρέπει να κοπούν στο χέρι όχι στο μούλτι).
- Με ένα ποτήρι νερό τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πιούν και τα υγρά τους.
- Όταν στεγνώσουν ρίχνουμε το λάδι και αρχίζουμε να τα τηγανίζουμε.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά για να μην μας καούν αλλά να τηγανιστούν (εδώ μας θέλει συνέχεια από πάνω).
- Τηγανίζουμε το κρεμμύδι πολύ καλά να πάρει χρώμα καφετί, σαν μέλι. Θα γίνει σχεδόν σαν αλοιφή και θα μείνει περίπου το εν τέταρτο από το αρχικό κρεμμύδι.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το κουκουνάρι και τηγανίζουμε λίγο να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο, σταφίδες και ρύζι. Τηγανίζουμε ακόμα για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το μισό από το εσωτερικό από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μιά βράση (όχι να στεγνώσει).
- Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, σκεπάζουμε με τα καπάκια τους. Τα τοποθετούμε σε ταψί τέτοιο μέγεθος ώστε να μην έχουν κενά μεταξύ τους.
- Βάζουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί.
- Ραντίζουμε με λίγο λάδι από πάνω τους ντολμάδες. και τέλος αλατίζουμε ελαφρά.
- Στην αρχή σκεπάζουμε με λαδόκολλα (ανάλαφρα όχι αεροστεγώς) και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς.
- Μετά τα μισά του ψησίματος περίπου σε μισή ώρα δηλαδή, βγάζουμε τη λαδόκολλα.
- Τελειώνει το ψήσιμο όταν έχει πιεί το νερό του και έχουν πάρει χρώμα τα γεμιστά. Σύνολο ψησίματος μία με μιάμιση ώρα, ανάλογα τον φούρνο.
Καλή σας όρεξη!