Μπαρα ανακοινωσεων (GR)

ΕΣΠΑ Λογότυπο

Κοτόπουλο Τσερκέζα

Δε μπορεί, θα υπάρχουν κάποιες στιγμές που βαριέστε τα ίδια και τα ίδια. Κάποιες στιγμές που θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό, κάτι ασυνήθιστο. Γι’ αυτό και μείς σήμερα σας προτείνουμε… κοτόπουλο Τσερκέζα.

#tip: Συνοδεύεται υπέροχα με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Κοτοπουλο Τσερκεζα

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1 κ. σούπας κρεμμύδι flakes Χάρμα η κρεμμύδι σκόνη Χάρμα
  • 1 μικρό καρότο – τριμμένο 
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα
  • 2 κ. σούπας άνιθο Χάρμα 

 

Για τη σάλτσα

  • 250 γρ. καρύδια Χάρμα
  • 3 φέτες ξερό ψωμί
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα Χάρμα
  • 1/2 κ. γλυκού τσίλι τριμμένο Χάρμα
  • 1 κ. γλυκού σκόρδο σκόνη Χάρμα
  • 3 ποτήρια ζωμό κότας
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. γλυκού νιφάδες τσίλι Χάρμα
  • Αλάτι Ιμαλαίων Χάρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

  1. Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο.
  2. Βάζουμε στη κατσαρόλα τόσο νερό όσο να σκεπάσει το κοτόπουλο και προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο και το αλάτι.
  3. Βράζουμε μέχρι να είναι απολύτως μαγειρεμένο.
  4. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  5. Αφαιρούμε τη πέτσα, τα κόκκαλα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  6. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα.
  7. Σουρώνουμε το ζωμό από το κοτόπουλο και κρατάμε 3 ποτήρια.

 

Για τη σάλτσα

  1. Βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε.
  2. Μουλιάζουμε το ξερό ψωμί σε νερό και το πιέζουμε για να φύγει το επιπλέον νερό.
  3. Βάζουμε το ψωμί μαζί με τα καρύδια και προσθέτουμε το κρεμμύδι flakes που έχει βράσει μαζί με το κοτόπουλο, την σκόνη σκόρδο, το τριμμένο τσίλι, αλάτι και τη πάπρικα.
  4. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου που έχουμε βάλει στην άκρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη σάλτσα.

    Σε μια πιατέλα, ανακατεύουμε πολύ καλά, το κοτόπουλο με τη μισή σάλτσα.
  5. Απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
  6. Λειώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τις νιφάδες από το τσίλι.
  7. Αφήνουμε στο μάτι για τρία λεπτά μέχρι να αρωματισθεί το βούτυρο.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ραντίζουμε το μείγμα του βουτύρου στη πιατέλα με το κοτόπουλο.
  9. Βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες και σερβίρουμε το κοτόπουλο κρύο.

 

Καλή σας όρεξη!

Top Back to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο